Съвет на директорите

Джонатан Гудмън, , , , Председател

Член на Съвета на директорите от 1993 г.
Председател на Съвета на директорите 

Джонатан Гудмън има огромен принос и роля в развитието на ДПМ като неин президент и изпълнителен директор в периода 1995-2013 г., изпълнителен председател в периода април 2013 – септември 2017 г. и сега като председател на Съвета на директорите. Г-н Гудмън е изпълнителен председател на Dundee Corporation, президент и изпълнителен директор на Toachi Mining and Metaform Investments, и директор на Sabina Gold and Silver Corp. Има над 30-годишен стаж в добивната индустрия и инвестиционния бизнес. Заемал е редица длъжности като геолог, старши анализатор, портфолио мениджър и старши директор. Започва работа в Goodman & Company, Investment Counsel Ltd. през 1990 г., където отговаря за избора на акции на канадски фирми и играе важна роля в разработката на стратегии за придобиване на активи преди да стане президент на компанията. Също така е основател на инвестиционната компания Goepel Shields and Partners. Дипломира се като инженер в Минния колеж в Колорадо, САЩ, и има магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Торонто. Сертифициран финансов анализатор.

Питър Гилън, , , , Директор

Главен директор от 2009 г. 
Председател на комисията по възнагражденията 

Приносът на г-н Гилън в работата на Съвета на директорите е неговият ценен опит в сферата на публичните и минните компании. В предишните години заема поста на президент и главен изпълнителен директор последователно в Zemex Corporation и Tahera Diamond Corporation. Работил е и в сферата на инвестиционното банкиране като вицепрезидент на N M Rothschild & Sons Canada Limited и управител на Scotia Capital. Освен това е бил директор на няколко публични минни компании. Член на Независимия контролен съвет на TD Asset Management Inc. Дипломиран финансов анализатор и носител на степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Дейвид Рей, , , , Президент и Главен изпълнителен директор

Член на Съвета на директорите от 2020 г.
Дейвид Рей е изтъкнат професионалист с дългогодишен международен опит на ръководни длъжности в добива и преработката на метали в Африка, Европа и Канада. Заемал е отговорни позиции в ръководството и оперативното управление на международни минни компании, сред които Falconbridge и Xstrata. Дейвид изпъква със своя колаборативен стил на управление и уменията си да изгражда силно представящи се екипи с цел оптимизиране на текущите активи и фокус върху растежа и бизнес развитието. Дипломира се със степен „Бакалавър“ от университета в Лийдс в Йоркшир – Англия, специалност „Физическа металургия".
Присъединява се към екипа на ДПМ през 2012 г. като старши вицепрезидент „Оперативни дейности“, а през 2014 г. заема длъжността изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор. Президент и главен изпълнителен директор на компанията от м. май 2020 г.

Джейми Донован , ,

Член на Съвета на директорите от 2020 г. (01.11.2020 г.) 
Джейми Донован е дипломиран минен инженер с над 20-годишен опит в минната индустрия. Заемала е различни длъжности в оперативната дейност, технически служби, разпределение на капитал и корпоративно развитие. Ръководи отдела за растеж и оценки на Barrick Gold за Северна Америка до м. март 2019 г., където отговаря за оценката и реализацията на регионални инвестиционни проекти. Преди това заема отговорни ръководни позиции в Barrick Gold като вицепрезидент „Оценки“ и в Waterton Global Resource Management като управител и директор „Оценки“. От м. януари 2019 г. е директор в Midas Gold Corp.
Дипломира се като минен инженер с бакалавърска степен от Университета на Западна Австралия. Има и бакалавърска степен по търговия и финанси от същия университет.

Калидас Мадавпедди , ,

Директор от 2021 г.

Г-н Мадавпедди има над 40 години международен опит в корпоративните стратегии, сливания и придобивания, връзки с правителства, маркетинг, минно инженерство и капиталови транзакции. В момента е президент на “Азтека Консултинг” - консултантска фирма, която работи в сектора на металите и миннодобивните дейности. От 2010 до 2018 г. е бил главен изпълнителен директор на “Чайна Молибденум Интернешънъл” - частна компания, която е международен производител на мед, злато, кобалт, фосфати, ниобий и молибден. Неговата дълга кариера в минната индустрия включва над 25 години опит във “Фелпс Додж Корпорейшън”, където е започнал като системен инженер, а по-късно е станал старши вицепрезидент на “Фелпс Додж” и паралелно президент на “Фелпс Додж Уайър енд Кейбъл”. Г-н Мадавпедди в момента е директор и председател на Одитния комитет на "Гленкор” и директор на “Новаголд Рисорсиз” и “Трилоджи Металс”.

Г-н Мадавпедди е завършил Индийския технологичен институт в Мадрас и Университета на Айова, както и Програмата за висш мениджмънт на Harvard Business School.

Хуанита Монталво , ,

Член на Съвета на директорите от 2017 г. 
Член на комисията по корпоративно управление и номинации, и председател на комисията по здраве, безопасност и околна среда 

Хуанита Монталво е с 25 г. опит в разработката и реализацията на стратегии за подобряване на резултати чрез усъвършенстване в корпоративното управление, партньорство и съвместни проекти, и добри бизнес практики. Управител е в компаниите Privus Capital Inc. и Acasta CC Inc. с основна дейност частни сделки с капиталови ценни книжа и стратегически корпоративни инвестиции. Преди това е вицепрезидент на Sherritt International Corporation (TSX:S) и регионален мениджър за Мадагаскар по време на строителството на проекта Ambatovy JV със Sumitomo Corporation и Korea Resources Corporation. Заемала е различни позиции в корпоративното управление на дъщерни и частни компании. Заместник-председател е на управителния съвет на Канадското национално балетно училище, съосновател на инициативата „Жени за природата“ на канадската природозащитна организация Nature Canada и член на алумни асоциацията LGBTQ Leadership Master Class Alumni. Член е и на Института на корпоративните директори. Има бакалавърска степен по биология и биохимия, и по международно развитие, както и магистърска степен по икономика на развиващите се страни – всичките от университета „Далузи“ в Халифакс, Канада.

Питър Б. Никсън , ,

Член на Съвета на директорите от 2002 г. 
Член на комисията по възнагражденията и председател на комисията по корпоративно управление и номинации 

Питър Никсън има над три десетилетия стаж в инвестиционния бизнес, специализирайки в сектора на природните ресурси и работейки предимно в областта на търговските проучвания и институционалните инвестиции. Съосновател е на инвестиционна компания Goepel Shields & Partners, като след това става и президент на нейното дъщерно дружество в САЩ. От юни 1998 до декември 2000 е старши вицепрезидент на Dundee Securities Corporation с основна задача да разширява дейността на компанията в САЩ. Член е и на Института на корпоративните директори.

Мари-Ан Таоил , ,

Член на Съвета на директорите от 2015 г. 
Член на комисиите по одит и по корпоративно управление и номинации 

Мари-Ан Таоил има над 30-годишен опит в сферата на корпоративното и търговско право и ценните книжа, и над 20 години опит на ръководни позиции. Била е юрист в правна кантора Stikeman Elliott and McCarthy Tetrault, а през 1984 започва работа като юрисконсулт в Quebecor Inc, където в периода 1987-1990 заема и длъжността на корпоративен секретар. Председател е на Societe de l'Assurance Automobile du Quebec. През 2005 става член на Съвета на директорите на Hydro Quebec, а последно – на Stornoway Diamonds. Член е на адвокатската колегия на провинция Квебек и има магистърска степен по бизнес администрация от факултета по бизнес „Джон Молсън“ към университета „Конкордия“ в Монреал, както и степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Антъни Уолш , ,

Член на Съвета на директорите от 2012 г. 
Член на комисиите по одит и по възнагражденията 

Антъни Уолш е с над 20-годишен опит в проучването и разработката на полезни изкопаеми. Последно заема поста на президент и главен изпълнителен директор на Sabina Gold & Silver Corp., а преди това е президент и главен изпълнителен директор на Miramar Mining Corporation, старши вицепрезидент и главен финансов директор на компютърна лизингова компания и главен финансов директор и старши вицепрезидент „Финанси“ на International Corona Mines Ltd. – крупен производител на злато в Северна Америка. По-рано в кариерата си е заемал различни позиции в Deloitte, Haskins & Sells – фирма за експертни счетоводни дейности. Завършва университета „Куинс“ в Канада през 1973 г., а от 1976 г. е член на Канадския институт на експерт-счетоводителите. Член на Съвета на директорите на няколко публични компании за проучване и разработка на полезни изкопаеми.

Доналд Йънг , ,

Член на Съвета на директорите от 2010 г. 
Председател на комисията по одит и член на комисията по здраве, безопасност и околна среда 

Доналд Йънг е дипломиран експерт-счетоводител. Бил е съдружник в KPMG до пенсионирането си, където дълги години е в ролята на консултиращ партньор по оперативни и организационни одити, управление и контрол на риска. Преди да се присъедини към KPMG е работил за Placer Development Ltd. (понастоящем Barrick Gold Corporation). Наскоро приключи 9-годишният му мандат като член на Съвета на директорите на Midas Gold Corp. Участвал е в управлението на други публични търговски дружества в минния бранш, както и на някои неправителствени организации, включително Science World British Columbia, British Columbia Safety Authority и Канадския институт на експерт-счетоводителите. Бивш президент и настоящ асоцииран член на Съюза на експерт-счетоводителите на провинция Британска Колумбия. Член на Института на корпоративните директори.

Stock Quote: TSE

Price 7,25

Change -0,19

Volume 134 366

% Change -2,55%

Intraday High 7,48

52 Week High 9,65

Intraday Low 7,20

52 Week Low 6,99

Today's Open 7,44

Previous Close 7,44

05.18.2022 12:41 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 1 818,20 ?+4,70

НАВИГАЦИЯ

КЪМ НАЧАЛОТО