Съвет на директорите

Питър Гилън, , , , Директор

Главен директор от 2009 г. 
Председател на комисията по възнагражденията 

Приносът на г-н Гилън в работата на Съвета на директорите е неговият ценен опит в сферата на публичните и минните компании. В предишните години заема поста на президент и главен изпълнителен директор последователно в Zemex Corporation и Tahera Diamond Corporation. Работил е и в сферата на инвестиционното банкиране като вицепрезидент на N M Rothschild & Sons Canada Limited и управител на Scotia Capital. Освен това е бил директор на няколко публични минни компании. Член на Независимия контролен съвет на TD Asset Management Inc. Дипломиран финансов анализатор и носител на степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Дейвид Рей, , , , Президент и Главен изпълнителен директор

Член на Съвета на директорите от 2020 г.
Дейвид Рей е изтъкнат професионалист с дългогодишен международен опит на ръководни длъжности в добива и преработката на метали в Африка, Европа и Канада. Заемал е отговорни позиции в ръководството и оперативното управление на международни минни компании, сред които Falconbridge и Xstrata. Дейвид изпъква със своя колаборативен стил на управление и уменията си да изгражда силно представящи се екипи с цел оптимизиране на текущите активи и фокус върху растежа и бизнес развитието. Дипломира се със степен „Бакалавър“ от университета в Лийдс в Йоркшир – Англия, специалност „Физическа металургия".
Присъединява се към екипа на ДПМ през 2012 г. като старши вицепрезидент „Оперативни дейности“, а през 2014 г. заема длъжността изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор. Президент и главен изпълнителен директор на компанията от м. май 2020 г.

Никол Адсхед-Бел , ,

Член на съвета на директорите от 2022 г.
Д-р Адхед-Бел е геолог по професия с общо над 26-годишен стаж в минната индустрия и сферата на капиталовите пазари, включително над 16 г. като член на управителните органи на публични компании, листвани на пазарите в Канада, САЩ, Австралия и Великобритания, чиято дейност обхваща проучване, разработване и добив на руди на благородни и неблагородни метали. Нейният богат и разнопосочен професионален опит ѝ помага в изпълнението на разнородни функции като член на различни комисии: по одит, възнаграждения, номиниране на нови членове, корпоративно управление, социална и околна среда, технически и специални комисии. Понастоящем е член без изпълнителски функции на управителните органи на Altius Minerals Corp., листвана на фондовата борса в Торонто (Канада), Matador Mining Ltd, листвана на австралийската фондова борса, и Hot Chili Ltd, листвана и на двете гореспоменати борси. Д-р Адсхед-Бел е президент на Advisory Corp. – компания, занимаваща се главно с инвестиции и консултиране в минната индустрия, като е изпълнявала ролята на главен изпълнителен директор на Beadell Resources Ltd в периода от м. юли до придобиването ѝ от канадската компания през м. март 2019 г. Преди това заема длъжностите директор „Развойна дейност“ в Sun Valley Gold LLC – международен фонд за благородни метали, и директор „Инвестиционно банкиране“ в Haywood Securities.

Джейми Донован , ,

Член на Съвета на директорите от 2020 г. (01.11.2020 г.) 
Джейми Донован е дипломиран минен инженер с над 20-годишен опит в минната индустрия. Заемала е различни длъжности в оперативната дейност, технически служби, разпределение на капитал и корпоративно развитие. Ръководи отдела за растеж и оценки на Barrick Gold за Северна Америка до м. март 2019 г., където отговаря за оценката и реализацията на регионални инвестиционни проекти. Преди това заема отговорни ръководни позиции в Barrick Gold като вицепрезидент „Оценки“ и в Waterton Global Resource Management като управител и директор „Оценки“. От м. януари 2019 г. е директор в Midas Gold Corp.
Дипломира се като минен инженер с бакалавърска степен от Университета на Западна Австралия. Има и бакалавърска степен по търговия и финанси от същия университет.

Калидас Мадавпедди , ,

Директор от 2021 г.

Г-н Мадавпедди има над 40 години международен опит в корпоративните стратегии, сливания и придобивания, връзки с правителства, маркетинг, минно инженерство и капиталови транзакции. В момента е президент на “Азтека Консултинг” - консултантска фирма, която работи в сектора на металите и миннодобивните дейности. От 2010 до 2018 г. е бил главен изпълнителен директор на “Чайна Молибденум Интернешънъл” - частна компания, която е международен производител на мед, злато, кобалт, фосфати, ниобий и молибден. Неговата дълга кариера в минната индустрия включва над 25 години опит във “Фелпс Додж Корпорейшън”, където е започнал като системен инженер, а по-късно е станал старши вицепрезидент на “Фелпс Додж” и паралелно президент на “Фелпс Додж Уайър енд Кейбъл”. Г-н Мадавпедди в момента е директор и председател на Одитния комитет на "Гленкор” и директор на “Новаголд Рисорсиз” и “Трилоджи Металс”.

Г-н Мадавпедди е завършил Индийския технологичен институт в Мадрас и Университета на Айова, както и Програмата за висш мениджмънт на Harvard Business School.

Хуанита Монталво , ,

Член на Съвета на директорите от 2017 г. 
Член на комисията по корпоративно управление и номинации, и председател на комисията по здраве, безопасност и околна среда 

Хуанита Монталво е с 25 г. опит в разработката и реализацията на стратегии за подобряване на резултати чрез усъвършенстване в корпоративното управление, партньорство и съвместни проекти, и добри бизнес практики. Управител е в компаниите Privus Capital Inc. и Acasta CC Inc. с основна дейност частни сделки с капиталови ценни книжа и стратегически корпоративни инвестиции. Преди това е вицепрезидент на Sherritt International Corporation (TSX:S) и регионален мениджър за Мадагаскар по време на строителството на проекта Ambatovy JV със Sumitomo Corporation и Korea Resources Corporation. Заемала е различни позиции в корпоративното управление на дъщерни и частни компании. Заместник-председател е на управителния съвет на Канадското национално балетно училище, съосновател на инициативата „Жени за природата“ на канадската природозащитна организация Nature Canada и член на алумни асоциацията LGBTQ Leadership Master Class Alumni. Член е и на Института на корпоративните директори. Има бакалавърска степен по биология и биохимия, и по международно развитие, както и магистърска степен по икономика на развиващите се страни – всичките от университета „Далузи“ в Халифакс, Канада.

Мари-Ан Таоил , ,

Член на Съвета на директорите от 2015 г. 
Член на комисиите по одит и по корпоративно управление и номинации 

Мари-Ан Таоил има над 30-годишен опит в сферата на корпоративното и търговско право и ценните книжа, и над 20 години опит на ръководни позиции. Била е юрист в правна кантора Stikeman Elliott and McCarthy Tetrault, а през 1984 започва работа като юрисконсулт в Quebecor Inc, където в периода 1987-1990 заема и длъжността на корпоративен секретар. Председател е на Societe de l'Assurance Automobile du Quebec. През 2005 става член на Съвета на директорите на Hydro Quebec, а последно – на Stornoway Diamonds. Член е на адвокатската колегия на провинция Квебек и има магистърска степен по бизнес администрация от факултета по бизнес „Джон Молсън“ към университета „Конкордия“ в Монреал, както и степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Антъни Уолш , ,

Член на Съвета на директорите от 2012 г. 
Член на комисиите по одит и по възнагражденията 

Антъни Уолш е с над 20-годишен опит в проучването и разработката на полезни изкопаеми. Последно заема поста на президент и главен изпълнителен директор на Sabina Gold & Silver Corp., а преди това е президент и главен изпълнителен директор на Miramar Mining Corporation, старши вицепрезидент и главен финансов директор на компютърна лизингова компания и главен финансов директор и старши вицепрезидент „Финанси“ на International Corona Mines Ltd. – крупен производител на злато в Северна Америка. По-рано в кариерата си е заемал различни позиции в Deloitte, Haskins & Sells – фирма за експертни счетоводни дейности. Завършва университета „Куинс“ в Канада през 1973 г., а от 1976 г. е член на Канадския институт на експерт-счетоводителите. Член на Съвета на директорите на няколко публични компании за проучване и разработка на полезни изкопаеми.

Stock Quote: TSE

Price 9,29

Change -0,27

Volume 506 806

% Change -2,82%

Intraday High 9,58

52 Week High 10,78

Intraday Low 9,26

52 Week Low 6,14

Today's Open 9,42

Previous Close 9,56

12.08.2023 04:00 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 2 029,90 ?-0,60

НАВИГАЦИЯ

КЪМ НАЧАЛОТО