Съвет на директорите

Джонатан Гудмън, , , , Председател

Директор от 1993г.
Изпълнителен председател на Съвета на директорите

Джонатан Гудмън има огромен принос и роля в развитието на ДПМ като неин Президент и Изпълнителен директор в периода 1995-2013 г. и сега като Изпълнителен председател на Съвета от 01.04.2013 г. Г-н Гудмън е с над 25-годишен стаж в добивната индустрия и инвестиционния бизнес. Заемал е редица длъжности като геолог, старши анализатор, портфолио мениджър и старши директор. Г-н Гудмън започва работа в Goodman & Company, Investment Counsel Ltd. през 1990 г., където отговаря за избора на акции на канадски фирми и играе важна роля в разработката на стратегии за придобиване на активи преди да стане президент на компанията. Той също така е основател на инвестиционната компания Goepel Shields and Partners. Г-н Гудмън се дипломира като инженер в Минния колеж в Колорадо, САЩ и има магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Торонто. Дипломиран финансов анализатор и директор на няколко публични компании с дейност в областта на природните ресурси

Питър Гилън, , , , Директор

Главен директор от 2009r.
Председател на Комисията по възнагражденията

Приносът на г-н Гилън към работата на Съвета е неговият ценен опит в сферата на публичните и минните компании. В последните години заема поста Президент и Главен изпълнителен директор последователно в Zemex Corporation и Tahera Diamond Corporation. Работил е и в сферата на инвестиционното банкиране като Вицепрезидент на N M Rothschild & Sons Canada Limited и Управител на Scotia Capital. Освен това е бил директор на няколко публични минни компании. Член на Незвисимия контролен съвет на TD Asset Management Inc. Дипломиран финансов анализатор и носител на степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Рик Хаус, , , , Президент и Главен изпълнителен директор

Директор от 2012г.
Рик Хаус е дипломиран инженер с над 30-годишен опит в минно-добивната промишленост. Работата му през цялата кариера е свързана с прилагането на практики, които издигат миннодобивните работи на световно ниво. Като пример може да се посочи рудник "Север" на компанията Inco, който през 2006 г. печели наградата "Райън" за най-безопасно минно предприятие в Канада. Г-н Хаус започва работа за ДПМ в началото на 2009 г. като Генерален мениджър и Изпълнителен директор на "Челопеч Майнинг" ЕАД (сега "ДПМ Челопеч" ЕАД), а през м. ноември 2010 г. заема поста Вицепрезидент и Главен оперативен директор на Компанията. Преди това г-н Хаус работи в продължение на 30 г. в канадската добивна промишленост като заема редица оперативни и технически длъжности във водещи минни компании като Vale Inco, Falconbridge и Cominco. Дипломира се е като минен инженер в Университета Куинс.

Джеръми Кинсман , ,

Директор от 2007г.
Член на Комисията за Корпоративно управление и номинации и на Комисията по възнагражденията

Един от най-опитните дипломати на Канада, Джеръми Кинсман е роден в Монреал. Завършва политически науки в Университета "Принстън" и Парижкия университет. От 1966 г. работи за канадското външно министерство като Заместник-постоянен представител на Канада към ООН в Ню Йорк, аташе по политически въпроси във Вашингтон и Политически директор в Отава. От 1992 г. до 2006 г. г-н Кинсман е посланик на Канада в Москва, Рим, Лондон и Брюксел, както и в редица други страни. Ръководител е на проект за подкрепа на международната демокрация в рамките на инициативата "Общност от демокрации". Пише за списанията Policy Options и води рубрика в cbc.ca. Отскоро е асоцииран преподавател към университета "Принстън", както и научен сътрудник на Института по държавни към университета "Бъркли" в Калифорния и почтен гост-лектор към университета "Райърсън" в Торонто. Г-н Кинсман е съветник към новия Канадски музей на човешките права в Уинипег, член е на УС на няколко организации с нестопанска цел в родната му провинция Британска Колумбия.

Питър Б. Никсън , ,

Директор от 2002г.
Член на Комисията по възнагражденията и Председател на Комисията по корпоративно управление

Питър Никсън има над три десетилетия стаж в инвестиционния бизнес, специализирайки в сектора на природните ресурси и работейки предимно в областта на търговските проучвания и институционалните инвестиции. Съосновател е на инвестиционна компания Goepel Shields & Partners, като след това става и президент на нейното дъщерно дружество в САЩ. Впоследствие се присъединява към Dundee Securities, като работата му е фокусирана върху разширяване дейността на фирмата в САЩ. Г-н Никсън е член на Института на корпоративни директори, както и член на УС на няколко публични компании с дейност в областта на природните ресурси.

Мари-Ан Таоил , ,

Директор от 2015г.
Член на Комисията по одит и на Комисията по корпоративно управление и номинации

Мари-Ан Таоил има над 30-годишен опит като юрист в сферата на корпоративното и търговско право и ценните книжа, и над 20 години опит на ръководни позиции. Била е юрист в правна кантора Stikeman Elliott and McCarthy Tetrault, а през 1984 започва работа като юрисконсулт в Quebecor Inc, където в периода 1987-1990 заема и длъжността на корпоративен секретар. Г-ца Таоил е била председател на Societe de l’Assurance Automobile du Quebec. През 2005 се присъединява към екипа на Hydro Quebec, а последно към Stornoway Diamonds. Член е на адвокатската колегия на провинция Квебек и има магистърска степен по бизнес администрация от бизнес факултета "Джон Молсън" към университета "Конкордия" в Монреал, както и степен ICD.D от канадския Институт на корпоративните директори.

Антъни Уолш , ,

Директор от 2012г.
Член на Комисията по одит и на Комисията по възнагражденията

Г-н Уолш е с над 20-годишен опит в проучването и разработката на полезни изкопаеми. Последно заема поста Президент и Главен изпълнителен директор на Sabina Gold & Silver Corp., а преди това е Президент и Главен изпълнителен директор на Miramar Mining Corporation, Старши вицепрезидент и Главен финансов директор на компютърна лизингова компания и Главен финансов директор и Старши вицепрезидент "Финанси" на International Corona Mines Ltd. – крупен производител на злато в Северна Америка. По-рано в кариерата си, г-н Уолш е заемал различни позиции в Deloitte, Haskins & Sells – фирма за експертни счетоводни дейности. Завършва университета "Куинс" в Канада през 1973 г., а от 1976 г. е член на Канадския институт на експерт-счетоводителите. Член на УС на няколко публични компании за проучване и разработка на полезни изкопаеми.

Доналд Йънг , ,

Директор от 2010г.
Председател на Комисията по одит и Член на Комисията по здраве, безопасност и околна

Доналд Йънг е дипломиран експерт-счетоводител. Бил е съдружник в KPMG LLP (“KPMG”) до пенсионирането си. Преди да се присъедини към KPMG е работил за Placer Development Ltd. (понастоящем Barrick Gold Corporation). В KPMG г-н Янг работи в продължение на 26 години като старши партньор с ресор "Одит", а след това и като консултиращ партньор по оперативни и организационни одити, управление и контрол на риска. Понастоящем е член на Съвета на директорите и председател на Комитета по одит на Midas Gold Corp. Участвал е в управлението на други публични търговски дружества в минния бранш, както и на някои неправителствени организации, включително Science World British Columbia, British Columbia Safety Authority и Канадския институт на експерт-счетоводителите. Бивш президент и настоящ асоцииран член на Съюза на експерт-счетоводителите на провинция Британска Колумбия. Член на Института на корпоративните директори.

Stock Quote: TSE

Price 8,74

Change -0,23

Volume 327 695

% Change -2,56%

Intraday High 8,85

52 Week High 10,73

Intraday Low 8,70

52 Week Low 3,20

Today's Open 8,79

Previous Close 8,97

01.22.2021 04:16 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 1 865,30 ?-0,60

НАВИГАЦИЯ

Back to top