Мениджърски екип

Дейвид Рей , , , Президент и Главен изпълнителен директор

Дейвид Рей е изтъкнат професионалист с дългогодишен международен опит на ръководни длъжности в добива и преработката на метали в Африка, Европа и Канада. Заемал е отговорни позиции в ръководството и оперативното управление на международни минни компании, сред които Falconbridge и Xstrata. Дейвид изпъква със своя колаборативен стил на управление и уменията си да изгражда силно представящи се екипи с цел оптимизиране на текущите активи и фокус върху растежа и бизнес развитието. Има бакалавърска степен от университета в Лийдс в Йоркшир – Англия, специалност „Физическа металургия".

Присъединява се към екипа на ДПМ през 2012 г. като старши вицепрезидент „Оперативни дейности“, а през 2014 г. заема длъжността изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор. Президент и главен изпълнителен директор на компанията от м. май 2020 г.

Хюм Кайл , , , Изпълнителен вицепрезидент и Главен финансов директор

Хюм Кайл е дипломиран експерт-счетоводител и дипломиран финансов анализатор с бакалавърска степен по икономика и счетоводство от Университета на Западен Онтарио и магистърска степен по счетоводство от университета „МакГил“. Има над 25 години опит като счетоводен експерт във фирма и в сферата на външното счетоводно обслужване, като притежава значителни познания по финанси и бизнес, стратегическо планиране, сливания и придобивания, финансово планиране и отчетност, данъчно облагане, ковчежничество, управление на риска и корпоративни комуникации. Преди да стане част от екипа на ДПМ е заемал последователно все по-високи управленски длъжности в редица големи компании, които се търгуват на борсата, международни компании в сферата на енергетиката и природните ресурси. Бил е в управлението на редица корпорации и професионални организации, и активен участник в местни канадски организации като United Way. През м. юни 2011 г. става изпълнителен вицепрезидент и главен финансов директор на ДПМ.

Майкъл Дорфман , , , Изпълнителен вицепрезидент „Корпоративно развитие“

Майкъл Дорфман има над 20 години опит в минната индустрия. Преди да стане част от екипа на ДПМ е работил в инвестиционното банкиране в компании като Blackmont Capital, Thomas Weisel Partners (предишно име Westwind Partners) и Merrill Lynch Canada. В тях е изпълнявал ролята на съветник на висшето ръководство по въпросите на сливания и придобивания и корпоративни финансови транзакции. Отговарял е за инициирането, структурирането и изпълнението на сделки за сливания и придобивания както от страната на купувача, така и на продавача, а също и за сделки с капиталови и дългови инструменти на капиталовите пазари. Завършил е разширената бакалавърска програма по бизнес администрация във факултета по бизнес „Ричард Айви“ към Университета на Западно Онтарио. Постъпва в ДПМ през м. април 2011 г. като вицепрезидент „Корпоративно развитие“, а от месец май 2019 е изпълнителен вицепрезидент „Корпоративно развитие“.

Кели Старк-Андерсън , , , Изпълнителен вицепрезидент „Корпоративни отношения", Главен юрисконсулт и Корпоративен секретар

Кели Старк-Андерсън има над 25-годишен опит като юрист. Преди да се присъедини към екипа на ДПМ тя е вицепрезидент „Правни въпроси“ и Корпоративен секретар в SSR Mining Inc. Преди това има своя собствена фирма, предоставяща правни услуги в областта на корпоративното/ търговското право, фирменото управление и ценните книжа за клиенти от публичния, частния и държавния сектор. В годините е заемала все по-старши длъжности като юрист в различни компании от групата на Spectra Energy. Работила е като юрист за кантората Blake, Cassels & Graydon LLP в офисите ѝ в Торонто и Ванкувър. Има бакалавърски степени по право от Университета в Торонто и по икономика (разширена програма) от Университета в Калгари. Работи на доброволни начала като член на Съвета на директорите на организацията „Жените в минната индустрия в Канада“ и като президент на Канадската федерация по водни спортове.

Марк Кроули , , , Вицепрезидент „Търговски въпроси”

Марк Кроули започва работа в „Дънди Прешъс Металс“ през 2016 като вицепрезидент „Търговски въпроси“. Той има 20-годишен опит в продажбите, закупуването на суровини и търговията със стоки в цветната металургия. Преди да се присъедини към ДПМ заема поста на вицепрезидент „Търговски въпроси“ в KGHM International Ltd. Работил е и за компании като Noranda, Traxys (Sogem) и Luis Dreyfus Commodities в Канада, Белгия и Швейцария. Има бакалавърска и магистърска степени по „Бизнес администрация“ – първата от университета в Ню Брънзуик и втората от университета „Саймън Фрейзър“.

Илия Гърков , , , Вицепрезидент и Изпълнителен директор за България

Илия Гърков има 30-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения. С цялостната си работа като ръководител, той има значителен принос за развитието и превръщането на рудник „Челопеч“ в миннодобивно предприятие от световна величина. Има водеща роля за реализиране на редица важни промени, като развиване на организационната култура и получаване на подкрепата на заинтересованите страни. Илия поема поста вицепрезидент и генерален мениджър за България през 2014 г., а през 2019 г. става изпълнителен директор за България. Благодарение на неговия подход при управление на очакванията на заинтересованите страни е даден старт на проекта за добив на злато от участък „Ада тепе” край Крумовград - първият нов рудник в България за последните 40 години. По професия е минен инженер, с докторска степен от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”, София. Има и квалификационни степени по администрация и управление. Завършил е и Програмата за висши ръководни кадри на London Business School.

Николай Христов , , , Вицепрезидент “Устойчиво развитие и външни връзки”

Николай Христов има магистърска и докторска степен по “Обогатяване на суровини” от Минно - геоложкия университет в София.Завършва курсове по инженерна гео - екология и международни икономически отношения, както и Програма за усъвършенствано управление в Harvard Business School. Преди да се присъедини към рудник „Челопеч" през 2004 г., г-н Христов заема длъжности като обогатител и развоен специалист. Започва работа в ДПМ като технолог, след което заема все по-високи управленски длъжности, а през 2011 г. е назначен за вицепрезидент и генерален мениджър на рудник „Челопеч". Г - н Христов изгражда основите за непрекъснати подобрения в рудник „Челопеч" и ръководи проект за модернизация, който удвоява производството на предприятието. Като вицепрезидент и генерален мениджър на дружеството в Челопеч, г-н Христов има водеща роля за сътрудничеството с различни заинтересовани страни, а по-късно пренася този опит и на длъжността си като вицепрезидент „Устойчиво развитие и външни връзки”.

Зибра Касете , , , Вицепрезидент и Изпълнителен директор, Цумеб

Г-н Зибра Касете има почти 30 години професионален опит в сферата на добива и преработката, заемайки висши ръководни длъжности в различни минни компании, сред които Rio Tinto и Rossing Uranium. Има богат опит в добива и преработката на руди, снабдяване, бизнес и стратегическо развитие. Преди да се присъедини към екипа на ДПМ, г-н Касете е управляващ директор в Murowa Diamonds, Зимбабве. Работил е в различни страни по света, в това число Намибия, Австралия и САЩ. По професия е металург и има магистърска степен по бизнес администрация от университета в Маастрихт, Холандия. От февруари 2016 г-н Касете е вицепрезидент и изпълнителен директор на „ДПМ Цумеб“.

Мирко Нолте , , , Вицепрезидент „Оперативно съвършенство”

Мирко Нолте започва работа като металург в металургичния завод в Цумеб през 2007г. През годините заема все по-отговорни ръководни длъжности в дружествата на ДПМ в Намибия и България. През 2015 е назначен на длъжност корпоративен директор „Преработка” и ръководи редица важни програми за подобрения и оптимизация в дъщерните дружества на ДПМ. През 2019 е повишен до вицепрезидент „Оперативно съвършенство”. Мирко Нолте има бакалавърска степен по инженерна химия и магистърска научна степен от университета „Щеленбош”, Южна Африка. Има магистърска степен по бизнес администрация от ESADE Business School, Испания.

Матийо Рисгала , , , Вицепрезидент „Технологии”

Матийо Рисгала има над 20 години опит на различни длъжности, свързани с лидерство и модерни технологии, в това число дигитални, информационни и производствени технологии. Работи в консултантски компании и материално-интензивни индустрии, вкл. фармацевтични и химични мултинационални корпорации, като работата му е фокусирана върху създаване на стойност и постигане на резултати. Натрупва богат международен опит в страни като Франция, Швейцария и Нидерландия, ръководейки мултикултурни глобални екипи, преди да се присъедини към корпоративния екип на ДПМ в Торонто през 2018г. От юни 2019 заема длъжността вицепрезидент „Технологии”, като отговаря за този ресор във всички дъщерни дружества на компанията. Матийо има бакалавърска степен по бизнес администрация от HEC Montréal и магистърска степен от Ecole de Management de Lyon.

Алекс Уилсън , , , Вицепрезидент „Човешки ресурси”

Алекс Уилсън има над 20 години опит в сферата на човешките ресурси, като поне 15 от тях са в минната индустрия. Преди да започне работа за „Дънди Прешъс Металс”, г-жа Уилсън е вицепрезидент по организационна ефективност в Barrick Gold Corporation, а преди това поема все по-ръководни роли в екипа по човешки ресурси, отговаряйки както за минни обекти и проекти в различни части на света, така и за централния корпоративен офис на компанията. Има широка експертиза в сферата на човешките ресурси и ръководи различни направления, като управление на таланта, учене и развитие, управление на чуждестранен персонал, привличане на таланти, организационен дизайн, планиране на работната сила и предоставяне на програмни услуги. Преди да се присъедини към Barrick Gold работи в Делойт, като отговаря за набирането на персонал и консултиране по различни въпроси в сферата на човешките ресурси. Има бакалавърска степен по изкуства и педагогика от Университета в Йорк.

Stock Quote: TSE

Price 9,29

Change -0,27

Volume 506 806

% Change -2,82%

Intraday High 9,58

52 Week High 10,78

Intraday Low 9,26

52 Week Low 6,14

Today's Open 9,42

Previous Close 9,56

12.08.2023 04:00 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 2 029,90 ?-0,60

НАВИГАЦИЯ

КЪМ НАЧАЛОТО