Дънди Прешъс Металс Челопеч печели престижна награда на КРИБ. Връчва я лично премиерът Бойко Борисов

Дънди Прешъс Металс Челопеч печели престижна награда на КРИБ. Връчва я лично премиерът Бойко Борисов

Дънди Прешъс Металс Челопеч получава престижно отличие от КРИБ


Компанията с признание за качество


На 17 май 2017 г. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България връчи своите най-авторитетни за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”. Тържествената церемония по време на Третия пролетен бал се проведе под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов и с участието на министри, официални лица, собственици и мениджъри на компании. 


Миннодобивното дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, което разработва подземния рудник в Челопеч, беше обявено за победител в категория Качество. Голямата награда беше връчена от  Министър-председателя Бойко Борисов.


При получаването на отличието, д-р инж. Илия Гърков, Вицепрезидент на Дънди Прешъс Металс и Изпълнителен директор за България, развълнуван отбеляза:


„Искрено благодаря за наградата. Това е огромно признание за целия ни екип, за всички наши специалисти и ръководители. Благодаря на журито, на тези, които ни номинираха; благодаря на нашите приятели и колеги.“  


За трите категории на годишните награди на КРИБ бяха номинирани и се състезаваха 31 компании, рекорд за изданията на конкурса. Наградата за качество се връчва на компании, които в най-голяма степен са демонстрирали качество при реализиране на проекти, последователен подход при прилагане на най-добри производствени практики, ангажираност и следване на политики по отношение развитието на бизнеса и качеството.


Взети предвид са били и критерии като компетентност, обучение и развитие, констатирано постоянно подобряване и професионално отношение към клиенти и партньори.


Припомняме, че в началото на годината Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД стана победител в категория Технологии на международното минно списание Mining Magazine. В съревнование с големи технологични компании, реализираният проект за изземане на граничен целик в рудник „Челопеч“ беше високо оценен за приложението на нестандартен подход и осигуряване по иновативен и безопасен начин за максимално оползотворяване на руда.


Дружеството получи и високата оценка на Българската търговско-промишлена палата, която през април връчи отличия за най-иновативна компания и най-иновативен проект на минното дружество в Челопеч.


За допълнителна информация:


Гергана Тодорова, специалист „Комуникации“ - 0887592729

Stock Quote: TSE

Price 8,99

Change +0,02

Volume 445 516

% Change +0,22%

Intraday High 9,07

52 Week High 10,73

Intraday Low 8,74

52 Week Low 3,20

Today's Open 8,94

Previous Close 8,97

09.25.2020 04:17 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 1 868,30 ?+8,40

НАВИГАЦИЯ

Back to top