Местен мениджърски екип в Намибия

Зибра Касете , , , Вицепрезидент и изпълнителен директор 

Зибра Касете започва работа в ДПМ през 2016г., като по настоящем е и президент на Минната камара в Намибия. Г-н Касете има над 30 години професионален опит в добива и преработката на метали. Заемал е висши ръководни постове в различни минни компании, сред които Rio Tinto и Rossing Uranium. Има богат опит в добива и преработката на руди, снабдяване, бизнес и стратегическо развитие. Бил е управляващ директор в Murowa Diamonds, Зимбабве. Работил е в различни страни по света, в това число Австралия и САЩ. По професия е металург. Има магистърска степен по бизнес администрация от университета в Маастрихт, Холандия.

Лионора Камба , , , Финансов директор

Г-жа Камба се присъединява към ДПМ през 2017г. Има над 20 години опит в минната, петролната и газовата индустрии. Отговаря за определяне на финансовата стратегия на дружеството и управление на всички финансови и свързани с финансите функции, вкл. счетоводство, одит, въпроси, касаещи Съвета на директорите, подкрепа при вземане на решения, управление на риска, правни въпроси и съответствие, доставки, икономически въпроси и др. С богат опит на международно и регионално ниво. Работила е за мултинационални корпорации в три държави от Южноафриканската общност за развитие (ЮАОР), отчасти и с ресор за региона на Африка, Близкия изток и Пакистан. Г-жа Камба е дипломиран експерт счетоводител в Южна Африка, както и регистриран експерт-счетоводител в публичния сектор и дипломиран експерт-счетоводител в Зимбабве. Има бакалавърска степен по счетоводство (с отличие), бакалавърска степен по счетоводни науки (с отличие) и магистърска степен по бизнес администрация за ръководни кадри от университета в Кейптаун. Сред основателите на Мрежата на дипломираните жени експерт-счетоводители, която е под-комитет на Съюза на експерт-счетоводителите в Зимбабве.

Барселона Созес , , , Оперативен директор

Барселона Созес се присъединява към екипа на ДПМ Цумеб през 2016г. на длъжност оперативен директор. Има богат професионален опит в различни предприятия за металургична преработка на цинк, уран и мед. Специалист е в проектирането, въвеждането в експлоатация и успешното управление на различни производствени инсталации. Към успешно реализираните ѝ проекти се причислява и модерната инсталация за сярна киселина в завода в Цумеб. Носител е на специална награда JIMEC за изключителни постижения при изпълнението на проект в компанията Anglo American през 2009г.. По образование е инженер-химик. Има и магистърска степен по бизнес администрация за ръководни кадри от университета в Кейптаун. Г-жа Созес е сред основателите на Асоциацията на жените в минната индустрия в Намибия. Председател е на Комитета по безопасност към Минната камара в Намибия. Понастоящем е председател и на Работната група по проблемите на COVID-19 към Минната камара в Намибия. Член е на консултативния съвет по специалност „Металургия” в Университета за наука и технологии в Намибия.

Бъкс Крюгър , , , Директор „Бизнес развитие“

Бъкс Крюгър работи в ДПМ от 2012г. Има над 25 години опит в сферата на металургичната преработка на неблагородни метали. Има бакалавърска степен по инженерна химия и магистърска степен по бизнес лидерство. Екипът му отговаря за дългосрочната стратегия за предприятието и неговата модернизация, за идентифициране на нови клиенти (както в Намибия, така и в чужбина), за извличане на вторичните продукти от сегашната металургична преработка, за старите табани, както и за работата на аналитичната лаборатория.

Линъс Гуала , , , Директор „Човешки ресурси”

Линъс Гуала се присъединява към екипа на “Дънди Прешъс Металс Цумеб” през 2016г. Отговаря за развиването и прилагането на фирмената стратегия в областта на човешките ресурси. Има над 30-годишен опит в управлението на човешките ресурси във водещи компании, като Bank Windhoek, QKR Namibia Navachab Gold Mine, CENORED (Pty) Ltd, De Beers Marine Namibia, Rossing Uranium Ltd, Rosh Pinah Zinc Corporation. Работил е и за пристанищните власти в Намибия и Асоциацията за развитие на Намибия. Г-н Гуала е лицензиран практикуващ експерт по човешки ресурси към южноафриканската камара на експертите по ЧР. Има бакалавърска степен (с отличие) по управление на трудовите отношения, бакалавърска степен (с отличие) по развитие на човешките ресурси, както и следдипломна квалификация по трудово право с диплома по трудово-правни отношения. Успешно завършва и няколко програми по стратегическо лидерство и човешки ресурси, както и програма за висши мениджъри.

Нокс Катйеуонга , , , Директор „Управление на активи”

Нокс се присъединява към екипа на ДПМ Цумеб през 2018г., като преди това е работил за „Еър Намибия" и има над 28 години опит в държавния и частния сектор. Отговаря за поддръжката, различните проекти на компанията и работата с фирмите-изпълнители, както и за прилагането на всички необходими инженерни стандарти в ежедневните дейности на дружеството в Цумеб. Г-н Катйеуонга има магистърска степен по бизнес администрация от Университета „Хериът Уат" и бакалавърска степен по машинно инженерство (с отличие) от Университета в Саутхемптън, Великобритания.

Херман Фълс , , , Директор „Технически служби”

Херман Фълс се присъединява към ДПМ през 2018г. Работи в минната индустрия в продължение на 22 години. Има оперативен опит, както и опит в управлението на проекти за различни стоки. Има магистърска степен по инженерна химия от Университета в Кейптаун, и магистърска степен по бизнес администрация от Университета „Щеленбош”. Г-н Фълс отговаря за отдел “Технически служби”, който осигурява ефективен работен процес в различни направления, като оптимизация на процесите, планиране на производството, прилагане на стандарти и практики за отчетност в металургията, отчетност, контрол на качеството и управление на табани, информационни и дигитални технологии.

Stock Quote: TSE

Price 8,18

Change +0,00

Volume 460 499

% Change +0%

Intraday High 8,26

52 Week High 10,78

Intraday Low 8,10

52 Week Low 5,86

Today's Open 8,15

Previous Close 8,18

10.03.2023 04:00 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 1 830,00 ?-18,10

НАВИГАЦИЯ

КЪМ НАЧАЛОТО