Инвестираме в нашите служители

Нашите служители са движещата сила на всичко, което правим. Работата с модерното минно оборудване в рудника изисква подходящи знания и умения. Инвестираме много в служителите. Имаме вътрешно-фирмени програми за обучение и развитие на лидерски умения, както и на професионални и технически умения.

Още на етапа на строителство през 2017г. стартирахме обучителна програма съвместно с Професионалната гимназия по транспорт “Христо Смирненски” в Крумовград. Програмата бе разработена с цел придобиване на нови и опресняване на вече получени умения в областта на механо- поддръжката. Около 60 местни жители преминаха успешно обучението, като част от тях са по настоящем и наши служители и работят в рудник „Ада тепе”.

Дарина Махмуд, механо-шлосер в рудник “Ада тепе”

Обучителната програма по механо-поддръжка бе разработена да даде на участниците знания и умения в тази сфера. Макар че завършването на курса само по себе си не гарантира наемане на работа в ДПМ, то бе възможност за курсистите да придобият умения за работа с модерна техника, със специален акцент върху безопасността при работа, което е и една от основните ценности на ДПМ.

Дарина преминава успешно курса на обучение, като усвоява умения за работа с бормашини, заваряване и др. Първоначално е малко несигурна, тъй като това не са типично женски занимания, особено в този регион. Успява обаче да се справи с всички предизвикателства и сега е част от екипа по поддръжка в рудник „Ада тепе”. „Ако се справяш добре с поставените работни задачи, защо да не работиш в поддръжката, дори и да си жена? Надявам се и други жени да се престрашат да опитат. Ще останат учудени колко ще им хареса!”

Stock Quote: TSE

Price 9,59

Change +0,24

Volume 444 531

% Change +2,57%

Intraday High 9,72

52 Week High 10,78

Intraday Low 9,36

52 Week Low 5,41

Today's Open 9,39

Previous Close 9,35

06.01.2023 04:00 Ценообразуването е забавено с 20 мин
: 1 963,90 ?+5,90

НАВИГАЦИЯ

КЪМ НАЧАЛОТО